Mission Hemiksem: MISSION ‘A BIT DISSAPOINTED’

Het doek is gevallen. Boardgamefest 2015 ligt achter ons en de winnaars zijn bekend. We kunnen eindelijk een welverdiende organisatorische rustpauze inlassen! Want onderschat het werk niet dat bij zo’n toernooi komt kijken. Sinds augustus vorig jaar zijn de voorbereidingen gestart met het zoeken naar sponsors, het ontwerpen van flyers en affiches, het zoeken naar sponsors, het bezoeken van andere toernooien en … heb ik al het zoeken naar sponsors vermeld? Alles om zoveel mogelijk liefhebbers te bereiken en onze prijzentafel zo attractief mogelijk te maken. En in die optiek moet ik mijn titel verklaren, want na opoffering van al die tijd en energie overheerste een klein beetje de teleurstelling. De opkomst was, in vergelijking tot de 59 inschrijvingen van vorig jaar, teruggevallen naar 41 deelnemers dit jaar. Een verklaring is onmogelijk te geven en zal waarschijnlijk een samenloop van omstandigheden zijn. De laatste speeldag in de nationale voetbalcompetitie, examens die met rasse schreden dichterbij kwamen, een lang weekend? Twee toernooien op één maand? Wie zal het zeggen? We kunnen alleen vaststellen dat er bijvoorbeeld geen delegatie uit Lokeren afzakte (laatste speeldag van de voetbalcompetitie 🙂 ?) Nu ja, ik ga nu ook niet liggen janken, want zoals altijd hadden de afwezigen ongelijk. Er heerste een gezellige en gemoedelijke sfeer en we hebben weer leuke prijzen mogen uitdelen.

Dit jaar werd onze club vertegenwoordigt door vier moedige deelnemers. Glenn en Ilke waren, net zoals vorig jaar, opnieuw van de partij. Maar verrassende nieuwkomers bleken Lauranne en Stijn. De eerste drie waagden zich in de eerste ronde aan La Isla terwijl Stijn zijn pijlen richtte op De Kolonisten van Catan. Vervelende vaststelling bleek, net zoals vorig jaar, dat Glenn en Ilke aan dezelfde tafel zaten, wat ik toch een beetje eigenaardig vond als er gestreefd wordt om dit te vermijden. Met drie verschillende groepen voor dit spel had dit ook geen probleem mogen zijn en als je dan al eens meedoet aan het interclub kampioenschap, niet helemaal eerlijk. Maar goed, het is wat het is en ook daar gaan we geen traan voor laten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onze afgevaardigden weerden zich als duivels in een wijwatervat en dat leverde voor Glenn een eerste plaats op. Aan diezelfde tafel dus moest Ilke tevreden zijn met de derde plaats en Lauranne van haar kant eindigde vierde in haar groep. Stijn manoevreerde zich uiteindelijk naar een derde stek tijdens zijn sessie Catan. Dat leverde deze tussenstand op:

 • Glenn op de 8ste positie
 • Ilke op de 27ste plaats
 • Stijn volgde op de 29ste plaats
 • Lauranne posteerde zich op de 40ste plaats.

In de hoogste regionen liet de familie Verheyden, haast traditioneel, van zich spreken. Jong geweld Lieze Verheyden nam de koppositie in, gevolgd door Patrick Debrule en de mama van Lieze, Els Smekens, vervolledigde de top drie. Op naar de lange ronde.

Daar hadden onze Playalotters elk een andere titel opgegeven. Glenn waagde zijn kans op de bodem van de zee met Aquasphere. Ilke zette haar zinnen op een andere Feld met The Castles of Burgundy. Lauranne voelde zich als een vis in het water met Deus en Stijn maakte het zichzelf niet gemakkellijk door T’Zolkin voor de eerste maal een kans te geven. Ook nu werd er gespeeld op het scherp van de snee en voor sommigen werd het zeker geen ‘walk in the park’ Glenn belandde in een zware poule maar kaapte toch maar mooi de tweede plaats weg. Ilke zette eveneens een goed resultaat neer met een tweede stek in haar poule. Lauranne stond andermaal haar mannetje tussen al dat volwassen geweld, met o.a. Mr. Cadot himself aan haar tafel, en legde toch maar netjes beslag op de derde plaats. Alleen Stijn moest zich met een vierde plaats tevreden stellen, maar gezien zijn eerste kennismaking met het toernooi, en T’Zolkin in het bijzonder, kunnen we alleen maar respect hebben voor Stijn. Al deze prestaties bracht deze tussenstand mee:

 • Glenn klom een plaatsje hoger naar de 7de stek
 • Ilke maakte ook een sprongetje naar de 26ste plaats
 • Lauranne wipte ook een positie hoger naar de 39ste plaats
 • Stijn moest jammer genoeg enkele plaatsen inleveren en posteerde zich op nummer 40

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De kaarten bovenaan de rangschikking werden na de lange ronde grondig door elkaar geschud. Martine Godderis nam resoluut de leiding, gevolgd door Bram Verbist en Dieter Vlasselaer sloot de top drie af. Nu restte ons nog de korte ronde.

En kijk … Glenn en Ilke stonden nog maar eens tegenover elkaar in dezelfde poule voor een potje Machi Koro. Okee, nu springen de tranen toch wel in mijn ogen. Kan je eindelijk eens meedingen in het clubkampioenschap en dan gebeurt dit! … Ondertussen maakte Lauranne zich klaar om haar vel duur te verkopen tijdens 7 Wonders. Stijn waagde zich aan het kaartspelletje Linko. De exacte uitslag ben ik in het heetst van de strijd uit het oog verloren, maar vooral Lauranne maakte indruk met een zeer knappe tweede plaats. Indrukwekkende prestatie, niet in ‘t minst omdat o.a. Karl Verheyden aan haar tafel zat. Dus de eindstand voor onze leden zag er zo uit:

 • Glenn moest ettelijke plaatsen inbinden en belandde op de 22ste positie.
 • Ilke strandde één plaatsje lager. Op de 23ste dus.
 • Stijn moet een aardig resultaat hebben behaald want hij sprong uiteindelijk naar de 28ste stek.
 • Ook Lauranne won ettelijke plaatsen terug en eindigde op de 30ste!

Wat de top 3 betreft: daarin moest Martine Godderis in laatste instantie de overwinning afstaan aan Gunther Jonckers met het miniemste verschil. Dieter Vlasselaer behield zijn derde plaats en met deze rangschikking trokken we naar de prijsuitreiking.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om ons tienjarig jubileum nog maar eens in de kijker te plaatsen, hebben we een aanwezigheidstombola op poten gezet waarbij je Imperial Settlers kon winnen. De naam van de gelukkige winnaar is mij in het tumult verloren gegaan, maar hij zag er in ieder geval gelukkig uit! Alleen … snik … moesten onze leden -net zoals vorig jaar- véél te lang wachten … snik … alvorens ze zich naar de prijzentafel mochten begeven. Ook dat nog … snik … !

Maar goed, alle gekheid op een stokje. We kunnen dit verslag niet afronden zonder eerst al onze sponsors te bedanken voor hun fantastische bijdragen. Met onze hoofdsponsor De Spelfanaat voorop, Adriaansen Industrial Packaging Partners, Outpost Gamecenter Antwerpen, Portal Games, NSKN Games, Fryxgames en CGE. Hartelijk dank!! Zoals steeds werd alles in goede banen geleid door Pieter, Elvire, Chantal, Robby en moi, dus voor onszelf ook even een applausje en tenslotte aan alle deelnemers die van dicht, ver en heel ver afreisden om er een gezellig toernooi van te maken! Onze welgemeende merci!

Hieronder vind je nog wat fotomateriaal en afsluiten doen we met de Olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen … yeah right!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onze fiere winnaar: de immer sympathieke Gunther Jonckers

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op een haar na de overwinning gemist, maar niettemin een trotse Martine Godderis

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De top drie ronden we af met Dieter Vlasselaer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De winnaars van het clubkampioenschap: ‘t Gezelschap uit Merksplas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een blik op onze prijzentafel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook de organisatoren waren aan een verzetje toe met La Granja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lauranne veegt de vloer aan met de volwassen concurrentie tijdens 7 Wonders

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De dobbelstenen vielen niet echt goed voor Glenn en Ilke in Machi Koro

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onze tombola prijs!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

sfeerbeeldje

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Concentratie vereist voor Aquasphere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *