Geweldige Gameday

Elke rede is goed om rond de tafel te kruipen om onze favoriete hobby te beoefenen. Zoals het vieren van het 12-jarig bestaan van onze club bijvoorbeeld of onder het mom van een soort late nieuwjaarsreceptie. ‘t Maakt eigenlijk niet uit zolang we maar kunnen spelen. Uiteindelijk hebben 17 liefhebbers de lokroep niet kunnen weerstaan en werd het een super gezellige namiddag en avond.

Bij het binnenkomen werden de bezoekers uiteraard getrakteerd op een glaasje bubbels of fruitsap (tournee minerale indachtig), een ticket voor onze aanwezigheidstombola, een extra drankbonnetje EN een speciale couponcode waardoor onze leden op de splinternieuwe webshop WWW.DESPELVOGEL.COM  kunnen genieten van een extra korting. Inderdaad de super sympathieke oprichters Justine en Robin kwamen voor al onze leden met een zeer interessant aanbod op de proppen en dat hebben we natuurlijk met beide handen aangenomen. Het spreekt vanzelf dat we deze jonge ondernemers nog eens van harte willen bedanken voor hun genereusiteit. Als nieuwe spelers op de markt hebben ze uiteraard nog geen overweldigend aanbod maar aarzel niet om ze te contacteren voor specifieke verzoeken. Wie weet toveren ze jouw aanvraag uit hun hoge hoed. Voor de leden die jammer genoeg niet aanwezig konden zijn, niet getreurd ook voor jullie geldt deze actie. Voor meer info hoef je enkel een berichtje of mailtje te sturen.

GD 11

Nadat de eerste cadeautjes waren uitgedeeld, werd het hoog tijd om onze verslaving te voeden. Al snel werd duidelijk dat het ‘zwaardere’ werk de dag ging domineren. Iedereen had wel iets bij uit hun persoonlijke collecties en dat maakte de keuze niet gemakkelijker … alhoewel. Tafel 1 haalde -op aanvraag- een verborgen parel van de Duitse uitgeverij Spielworxx boven. Met name The Dilluvia Project. Een verrassend intrigerende workerplacement waarbij jouw keuzes moeten leiden tot het bouwen van een stad in de wolken, waarbij je een zo groot mogelijke populatie probeert aan te trekken om het spel naar je hand te zetten. Een ingenieus puntensysteem samen met een strip-achtige look zorgen ervoor dat deze toch weer dat ietsje anders aanvoelt dan soortgelijke spellen. Tafel 2 zette -ook op aanvraag- koers naar het onmetelijke heelal via Eclipse. Nog steeds een zeer gesmaakte titel die stilaan de allures aanneemt van een rasechte klassieker. Op tafel 3 belandde één van de toppers van het afgelopen jaar onder de naam Terraforming Mars en er werd onmiddellijk de beuk ingezet met de coöperaties en de uitbreiding. Tafel 4 tenslotte trok zich terug in een eerder alternatief universum met die andere hit Scythe uit de Stonemaier stal. De meer ervaren boardgamegeek zal wel doorhebben dat de tijd voorbij vloog en voor we het wisten, stond het broodjesbuffet klaar om de hongerigen te spijzen. U aangeboden door de club voor jullie onverzettelijke trouw! Deze korte break stelde ons ook in staat om de eerste winnaar van onze tombola bekend te maken en zo nam Bart met een brede glimlach een exemplaar van Artus mee naar huis.

GD 7

Vervolgens vormden zich nieuwe groepjes die nog behoorlijk wat spellen onderworpen aan een vergelijkend waarderingsonderzoek. Great Western Trail pakte men eerst uit. Nog zo’n Spiel hit die ondertussen al een Nederlandse versie heeft, inclusief een productiefout op één van de tegels. Ook het toppertje Discoveries kwam weer aan bod. Een spel met een heel leuk mechanisme om je dobbelstenen te beheren en te gebruiken. Dobbelstenen kwamen eveneens aan bod in La Granja waarbij je een eerste sessie moet aanzien als een leerproces om de ‘flow’ van het spel onder de knie te krijgen.De Franse uitgeverij Matagot werd vertegenwoordigt door Kemet en Spiel 2016 bleef nooit veraf met Covert waar de wurfelsteentjes ook een grote rol spelen. Na al dat ‘veelspeler’ geweld was het tijd voor het iets luchtiger werk met De Mol en Codename: Pictures. Hilariteit alom trouwens. Het perfecte moment om onze tweede prijs uit te delen en die ging naar Robby, maar vermits Cavum al in zijn verzameling staat te pronken, schonk hij deze aan de club spel-o-theek. De meer dan geslaagde dag werd tenslotte afgesloten met Arkadia, Isle of Skye en Tiny Epic Galaxies.

GD 8

Onze eerste Gameday groeide dus uit tot een meer dan geslaagde editie. Wie door omstandigheden niet aanwezig kon zijn, krijgt gelukkig een nieuwe kans. Als je de jaarkalender erbij neemt, zal je zien dat we de laatste bijeenkomst voor de zomerstop op zaterdag 17 juni ook hebben omgedoopt tot een Gameday. Vink deze datum dus maar aan in jullie agenda’s! Bij deze willen we iedereen nog een dikke merci toewerpen om er een superdag van te maken en onze volgende traditionele clubavond vindt plaats op zaterdag 18 februari vanaf 19u00. Wie niet zolang kan wachten, kan komende vrijdag de verplaatsing maken naar Schelle bij onze vrienden van de plaatselijke Forumclub. Tot dan wensen we jullie nog plezante speeldagen toe!

Om na te genieten, volgen hier nog enkele sfeerfoto’s. Tot de volgende keer.

GD 2

 

 

GD 6

 

GD 4

 

GD 5

 

GD 3

 

GD 10

 

GD 9

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *