Gameday @ Joshua Tree Games

Elke zichzelf respecterende bordspelliefhebber die in de Rupelstreek vertoeft, heeft er sinds enige tijd een trekpleister bij in de vorm van Spellen Speciaalzaak Joshua Tree Games. In het centrum van Boom kan je terecht bij een gepassioneerd  liefhebber die zijn deuren wagenwijd openzet voor spelfanaten, cardgamers en Dungeon & Dragons adepten. Omdat de winkel een 18-tal mensen kan opvangen -wat bij momenten te weinig blijkt te zijn- besloot de uitbater om een zeer interessant alternatief op poten te zetten. Eén keer per maand huurt hij op een zondag een zaal in het plaatselijk parochiecentrum waardoor we ons tussen 13u00 en 19u00 kunnen uitleven aan een stevig lijstje van demospellen.

De locatie is zonder enige twijfel een surplus. Rustig gelegen achter de kerk van Boom kwamen we terecht in een ruim zaaltje met veel lichtinval en grenzend aan een binnentuin, zodat ook de rokers even een pauzeke konden pakken. Versnaperingen, drank en uiteraard spellen waren uitgebreid aanwezig, maar vooral het ontvangst was hartelijk en gemeend. Kortom de eerste impressie was uitermate positief.

JTG Gameday 1

Dat de Rupelstreek nood heeft aan zulke initiatieven werd al snel duidelijk door de opkomst, want na een uurtje zat de zaal zo goed als vol met onze spelende medemens. Een duidelijk vaste kern kaartspelers wierp zich al snel op de moeder aller cardgames Magic The Gathering en daarnaast kwamen verschillende titels aan bod gaande van Lost Cities over Coloseum naar Via Nebula en van Mangrovia via Augustus naar Smash up. Voor de exacte lijst en extra sfeer foto’s kan ik alleen maar aanraden om de site van onze Boomse vrienden even te raadplegen.

De bedoeling zou zijn om hier een vaste maandelijkse afspraak van te maken en als verslaafde zieltjes kunnen wij dat alleen maar toejuichen. Er werd trouwens al aangekondigd dat de eerstkomende Gameday op zondag 21 augustus zal plaatsvinden. Wie tijd en zin heeft kan ik alleen maar aanraden om de verplaatsing te maken want je komt in een aangename en warme sfeer terecht, waar je ongedwongen en rustig van je hobby kan genieten … zo’n beetje als in onze club 🙂 !

Wie maar niet genoeg krijgt en het opnieuw voelt kriebelen, kan nu vrijdag terecht in Schelle bij onze Forum vrienden. Tot dan zou ik zo zeggen.

JTG Gameday 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *