Clubavond # 17: ZATERDAG 19 NOVEMBER

Vooraleer we van wal steken, is een stevige welgemeende mea culpa op zijn plaats. Door allerlei omstandigheden hebben we onze laatste clubavond niet kunnen aankondigen en daarvoor onze nederige verontschuldigingen. We streven ernaar om jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden, dus deze steek gaan we niet meer laten vallen. Over naar onze aankondiging!

HET spellenfestijn van het jaar ligt ondertussen achter ons, maar daartegenover staat dan weer dat we ons vol op de nieuwe titels kunnen concentreren. Vorige maand moesten we onze zaterdag bijeenkomst noodgedwongen verzetten en misschien verklaarde dit mee waarom we ‘slechts’ zes liefhebbers hebben ontvangen. Met Sven en Bart kregen we echter twee zeer sympathieke spelfanaten voor de eerste keer over de vloer en samen met Pieter, Robby, Johan, Sven en mezelf werden de eerste Spiel-aankopen bovengehaald.

Eerste aan de beurt was het Poolse kaartspelletje Multiuniversum van Board&Dice. Een toegankelijk filler spel met best wel de nodige tactische keuzes en zeer goed speelbaar met het maximum aan spelers. Vervolgens werden twee avondvullende krakers op tafel gelegd. Terraforming Mars ontving tijdens Spiel de meeste buzz en na enkele speelsessies lijkt hij de hype waar te maken. Great Western Trail was de andere keuze en ook deze titel werd zeer warm onthaald.

19-11-16-b

Ook tijdens onze laatste afspraak stonden de Essen-releases centraal en entertainden we 10 spelfanaten met bijvoorbeeld een nieuwe Uwe Rosenborg genaamd Cottage Garden. Eigenlijk een herwerkte versie van Patchwork maar ook speelbaar met vier protagonisten. Verder kon Terraforming Mars opnieuw vier zieltjes overtuigen, terwijl het Chileense Mi Tierra het workerplacement-genre vertegenwoordigde. Een visueel pareltje blijkt dan weer Kanagawa te zijn en met World Monuments haalde een echt familiespel de tafels. Wil dat zeggen dat we de oudere titels links laten liggen? Uiteraard niet want Roll for the Galaxy kwam ook nog eens bovendrijven.

Als je het, na het lezen van al deze titels, ook voelt kriebelen dan nodigen we jullie van harte uit om ons komende zaterdag te vervoegen zodat we er samen weer een ongelooflijk gezellige spellenavond van kunnen maken. Ben je ook verslaafd aan het bordspellenvirus en duurt Spel in de Waagnatie niet lang genoeg, zak dan af naar Hemiksem en vanaf 19u00 ontvangen we jullie met open armen. We kunnen al meegeven dat Ulm op ons lijstje staat van titels die we meebrengen. Tot dan allemaal!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *