BOARDGAMEFEST 2018: De epiloog

Ons gezellig gezelschapsspellen feestje heeft er weer een editie opzitten. De voorbereidingen verliepen echter niet volledig volgens plan en de opkomst lag iets lager dan de voorgaande jaren, maar dat drukte allerminst de pret bij de aanwezigen. Ondanks alles vielen de puzzelstukjes aan het einde van de rit toch mooi in elkaar en kunnen Pieter en ondergetekende met een voldaan gevoel de deur van deze jaargang achter ons dichttrekken.

Over heel de dag hebben we 25 liefhebbers verwelkomt. De vaste namen van de laatste maanden tekenden ook nu weer present. Joke en Wouter kunnen jammer genoeg niet veel komen, maar we stellen telkens met veel plezier vast dat ze deze afspraak altijd met stip noteren. Maar de allerleukste verrassing voor ons, als organisatoren, blijft de komst van nieuwe en uiterst sympathieke gezichten. Evi, Wim en Tessa hopelijk hebben jullie een aangename tijd beleeft en wie weet zien we jullie later nog eens terug! Jullie zijn alleszins van harte welkom … net zoals iedereen trouwens.

 

 

De uitdaging om een interessante quiz in elkaar te knutselen, wordt telkens moeilijker en moeilijker. We hebben jullie hersentjes al ettelijke malen onder stoom gezet en deze versie vormde daar geen uitzondering op. Toch lijken we er opnieuw in geslaagd te zijn om een goede balans te vinden tussen toegankelijkheid en moeilijkheidsgraad. Om te vermijden dat telkens dezelfde personen de hoofdvogels zouden afschieten, hadden we nog gauw een last-minute verandering doorgevoerd in de prijsuitreiking. Doordat we, dankzij onze zeer gulle sponsors, maar liefst 7 spellen konden weggeven, mocht de TOP 3 een titel kiezen en de overige werden verloot met behulp van een onschuldige kinderhand. Daar kroonde Stijn zich als grootste gelukzak! Hilde en Bart zagen hun urenlange breinbrekerij beloont met de eerste plaats door 45 van de 60 oplossingen te raden. Lisa liet zich echter niet onbetuigd en veroverde een tweede stek dankzij 41 juiste antwoorden. Tessa tenslotte kaapte knap de derde plek weg met een 40 op 60. De loting leverde, naast Stijn, een extra spel op voor Erwin, Glenn en Jonas. Proficiat aan alle winnaars en bedankt aan alle deelnemers die zich met volle overgave hebben gesmeten.

 

Voor een fantastisch buffet groot en klein moet je bij Linda en Noëlla zijn! Ons onvolprezen kookteam zorgde ervoor dat niemand ook maar iets te kort kwam. Buffet à volonté en een méér dan gesmaakt dessert festijn. Iedereen kon zijn maagje probleemloos vullen om daarna weer met volle teugen te genieten van een hele reeks spellen. We kunnen de dames dan ook niet genoeg bedanken voor hun goede zorgen! Een kleine attentie en een hartverwarmend applaus was het minste wat we konden teruggeven voor hun harde werk. Maar dat geldt evenzeer voor de respectievelijke echtgenoten die haast incognito en in stealth modus mee de opkuis in de keuken onder handen hebben genomen … al dan niet onder zachte dwang.

 

 

Je zou bijna vergeten dat er ook spelletjes werden gespeeld. Veel spelletjes! Zo had Erwin bijvoorbeeld zijn spiksplinternieuwe kickstarter versie van Endeavor, Age of Sail bij zich en voordat hij de titel had uitgesproken, zetten vier extra nieuwsgierigen zich likkebaardend schrap voor een stevige zuidwester. Ook eentje die onmiddellijk de aandacht trok en evenzeer vers van de pers lag te blinken, was Carpe Diem. De naam Stefan Feld lijkt nog steeds als een soort van magneet te werken op verstokte spelers. Niet te verwonderen dat ik de spelregels twee keer uit de doeken heb gedaan. De grootste verrassing van de dag toverde Robby uit zijn hoge hoed met de uitbreiding op Great Western Trail, met name Rails to the North! Je zou je haast afvragen waarom een mens nog naar Spiel zou vertrekken? Gewoon Sir Playalot bezoeken en de nieuwigheden vliegen je om de oren! Verder valt de enorme veelzijdigheid op van de gespeelde juweeltjes. Op vraag van Evi haalden we Azul nog eens uit de kast. Met andere woorden een verzoekje plaatsen kan nooit geen kwaad! Ondersteund door Ruleman himself waagden Pascal, Annelies en Jennifer zich in ware James Bond stijl aan City of Spies. In navolging van Marc Coucke, werd er op iets kleinere schaal tot tweemaal toe aan een Berenpark gewerkt. Poolse post apocalyptische toestanden vonden we terug in een potje Neuroshima Hex. We bezochten feodaal Japan met de stevige klepper Zhanguo. Bezier Games werd vertegenwoordigd door hun zoveelste tegel legspel Whistle Stop. In afwachting van de nieuwe release van Martin Wallace haalden we het prachtig vormgegeven Via Nebula nog eens boven en die kreeg ook tweemaal de aandacht van menig aanwezige. Cosmic Encounter mag stilaan als een echte klassieker bestempeld worden en tenslotte werd Sagrada eveneens twee keer op tafel gelegd. Als je daar op terugkijkt, begint het al opnieuw te kriebelen.

 

 

Om dit verslag af te ronden, moeten we nog éénmaal onze sponsors in de bloemetjes zetten. We kunnen niet genoeg benadrukken dat zonder de bijdragen van Luc en Jonathan, van De Spelfanaat in Mechelen, de prijzentafel minder indrukwekkend zou tonen. Ook de zeer gulle financiële ondersteuning van Adriaansen Industrial Packaging Partners maakt het mee mogelijk dat zoveel mensen onbezorgd hun beentjes onder tafel kunnen schuiven. Het enige wat wij daar tegenover kunnen stellen, is zoals steeds een welgemeende, hartverwarmende dikke merci vanwege een bende boardgame geeks! Dank u, dank u, dank u!

 

 

Diezelfde welgemeende, hartverwarmende dikke merci willen we nog een laatste maal richten tot alle aanwezigen die er een super gezellige namiddag en avond van gemaakt hebben! Bedankt voor alle lieve en bemoedigende woorden. Het streelt onze ego’s!

En nu, op naar de volgende clubavond. See ya all there!!!!

Om helemaal af te sluiten, nog wat pover fotomateriaal (sorry Erwin)

Opperste concentratie tijdens Endeavor

 

Een deel van de onze spellenbibliotheek

 

De kick off werd gegeven met …

 

Carpe Diem.

 

De afwezigen hadden zoals steeds ongelijk!

 

Eén van de vragen: welke titels herken je in de letters en de tekeningen?

 

Of nog: welke covers herken je in deze glas-in-lood creaties

 

Vaste waarden in onze top 3 en dit jaar als overwinnaars: Bart en Hilde!

 

Tweede jaar op rij naar huis met een fantastische titel: Lisa! Met op de achter-, achtergrond onze ceremoniemeester.

 

Eerste deelname en al onmiddellijk prijs: Tessa! Ondertussen gefotobombed door onze ceremoniemeester.

 

De gelukkigen uit de loting waren: Jonas

 

De grootste gelukzak dus. Twee goede antwoorden en toch een prijs: Stijn … en uiteraard onze ceremoniemeester.

 

In de onscherpte herken je Erwin met het spel Milestones … en de ceremoniemeester.

 

En tenslotte Glenn met de originele versie van Ground Floor!

 

Nog een artistiek verantwoord fotootje van Endeavor om af te sluiten.

En bij deze zetten we dus definitief een punt achter Boardgamefest 2018! Dank u voor uw waaaandacht en tot de volgende bijeenkomst!

3 thoughts on “BOARDGAMEFEST 2018: De epiloog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *