BOARDGAMEFEST 2016 … ons verslag

Vooraleer we van wal steken willen we ons nog even excuseren dat we de prijzenpot, die we afgelopen zaterdag uitdeelde, niet hebben voorgesteld zoals we in een vorige post beloofden. Omdat we een beetje laat uit de startblokken zijn geschoten met de organisatie is deze info door de mazen van het net geglipt. Gelukkig heeft dat de pret zeker niet gedrukt. Integendeel.

Om 13u00 openden we de deuren en stond alles klaar om de vele liefhebbers te ontvangen. Net zoals vorig jaar trok onze quiz onmiddellijk de nodige aandacht en die hebben we, tot het openen van ons buffet, kunnen vasthouden. We wisten dat we een moeilijke quiz in elkaar hadden geknutseld en dat we op het randje balanceerden van ontmoedigend … maar te gemakkelijk wilden we ook vermijden anders haalde iedereen 100 op 100 (in ons geval 115 op 115) en zou een dobbelsteen moeten beslissen over winnen of verliezen. Maar gaandeweg stelden we vast dat bijna iedereen plezier beleefde aan onze hersenkronkels. De prijzen waren dan ook niet van de poes want dankzij de zeer gulle bijdrage van Luc, uitbater van De Spelfanaat, konden we Florenza: the Cardgame, Milestones en Il Vecchio uitdelen aan de top drie. Een schiftingsvraag, waarbij de deelnemers het gewicht van de prijzen moesten raden, heeft uiteindelijk een meer dan verdiende winnaar opgeleverd. Met 73 op 115 kroonde Marianne zich als winnares en nam ze de fakkel over van Hilde die vorig jaar de hoofdprijs wegkaapte. Jens klokte eveneens af op 73 op 115 maar zat verder verwijdert van het juiste gewicht en eindigde op een tweede stek. Bart vervolledigde uiteindelijk de top drie met een 67 op 115.

bgf-9

Voor de overige deelnemers hadden we nog een kleine verrassing in petto en toverden we nog een prijsje uit onze hoge hoed voor degene die het antwoord op de schiftingsvraag het dichtst benaderde. Zo kon Erwin nog Crooks mee naar huis nemen.

Ook ons 7 Wonders Duel toernooi kende een quasi rimpelloos parcour. Met een deelnemersveld van maar liefst 16 gegadigden kunnen we de opkomst alleen maar bestempelen als een succes. Alle duels werden dan ook op het scherp van de snee gestreden. In de eerste ronde werden maar liefst 4 wedstrijden op slechts één schamel punt beslecht. Zo won Bart met 63 -62 van Wouter. Schakelde Jens Pieter uit met 58 -57. Haalde Robby het van Glenn met 66 – 65 en Oenas moest het onderspit delven tegen ondergetekende met 64 – 65. Sven verzekerde zich van de volgende ronde via militair overwicht ten koste van Ilke, hoewel zij op haar beurt slechts 1 exemplaar nodig had om met de groene kaarten door te stoten. Hilde verwierf dan weer wel voldoende kennis om met de wetenschap symbolen Marianne te verslaan. Lauranne kon de kloof met Miet tot drie punten uitdiepen en won met 58 – 55. Alleen Erwin kon echt overtuigen in punten door Elvire uit te schakelen met 75 – 56. Maar dit geeft toch een vertekend beeld want één militaire kaart en Elvire had de puntentelling overbodig gemaakt. Kortom de eerste ronde stond bol van de spanning en deze lijn werd in de tweede ronde rustig verdergezet.

bgf-3

Uiteindelijk stootten Sven, Jens, Hilde en mezelf door naar de halve finale. Die werd vlak voor het buffet afgehandeld en leverde een zeer interessante finale op tussen Jens en Hilde. Nadat de lege magen gevuld waren, werden de degens nog éénmaal gekruist en na een superspannende eindtelling trok Jens het laken naar zich toe met 58 -57. Al die moeite werd uiteindelijk beloond met Targi, want met de hulp van onze tweede sponsor Adriaansen Industrial Packaging Partners kreeg de winnaar één van de betere twee-persoons-spellen op de markt mee naar huis.

bgf-11

Diezelfde sponsor stelde ons ook in staat om drie tombola prijzen uit te delen. In de loop van de dag konden Marianne, Bart en Miet een extra titel toevoegen aan hun collectie met respectievelijk Out of Mine, Nottingham en Cherokee.

Rond 18u00 begonnen de maagjes stilaan te grommen. Tijd voor ons cateringteam om opnieuw alles uit de kast te halen. Linda, Noëlla en Pieter stoomden een prachtig buffet klaar met voor elk wat wils. Een assortiment kazen en beleg, brood, allerlei groenten, eitjes, een tomaat/mozzarella slaatje, gehaktballetjes, kriekjes, appelmoes, witte en zwarte pensen, kippenboutjes, tonijn- en andere salades en achteraf verschillende vlaaien. En als klap op de vuurpijl tracteerde de club nog op een drankje. Met andere woorden: de Bourgondiërs onder ons konden zich eens lekker laten gaan.

bgf-7

Maar niet vergeten, tussen al deze activiteiten door werd er uiteraard ook gespeeld en dat zorgde weer voor een heel leuke lijst. Siggil, Evo, Hit Z Road, Spirits of the Rice Paddy, Discoveries en Blue Moon City waren maar enkele titels die de tafels haalden.

Ondanks het kleinschalig karakter van ons event, kruipt er toch verdacht veel tijd in de voorbereidingen. Maar bij het zien van al die liefhebbers die zorgeloos genieten van een heerlijke spellendag bekruipt ons een zalig gevoel van voldoening. Al die lachende gezichten, geconcentreerde blikken … daar doen we het voor. Daarom dat we nu al kunnen aankondigen dat een derde editie in de maak is. We hebben al enkele opmerkingen en suggesties opgevangen en zullen daar zeker mee aan de slag gaan. Hopelijk kunnen we dan opnieuw een geslaagde spellendag aanbieden.

Via deze weg willen we nog eens IEDEREEN van harte bedanken voor hun komst! Een dikke merci voor alle deelnemers die, al dan niet onder zachte dwang 🙂 , ons toernooi tot een succes hebben gemaakt. Applausje voor Pieter, Robby, onze geweldige vrienden van Forumclub Schelle en mezelf voor het uitlenen van hun exemplaar van 7 Wonders Duel. ALL HAIL aan onze chef-koks Linda, Noëlla en Pieter voor hun tomeloze inzet en geen prijzen zonder onze fantastische sponsors De Spelfanaat en Adriaansen Industrial Packaging Partners! Dank u, dank u, dank u! Voor wie er trouwens niet genoeg van kan krijgen, heeft Robby nog een supercoole impressie gemaakt voor “in de kijker” … enjoy!

Op nu naar Boardgamefest 2017 … of nee, EERST NAAR SPIEL! Tot dan.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *