2016 … GAME OVER (ons jaarverslag)

Je hebt zo van die bewogen jaren en je hebt bewogen jaren, maar 2016 zal jammer genoeg om meer dan één reden een grotere indruk nalaten dan de voorgaande. Oorlogsgruwel en nietsontziende terreur overheersten opnieuw het nieuws, het verlies van talloze iconen en mijn vader, een vluchtelingencrisis die wereldwijd ongeziene proporties aanneemt, onverwachte verkiezingsresultaten, … Je zou voor minder met een dubbel gevoel de feestdagen inzetten. Maar net op die momenten kunnen eenvoudige zaken een beetje soelaas brengen. De gezellige clubavonden die we keer op keer mochten beleven, zijn daar een mooi voorbeeld van. Even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en de harde realiteit, al was het maar voor enkele uurtjes. Even die knop omdraaien en opgaan in de verschillende thema’s uit de talloze titels die tot onze beschikking staan. Samen met al die gelijkgestemde spellen zielen even alles aan de kant schuiven en gewoon genieten.

ACHTEROM KIJKEN

De afgelopen 12 maanden hebben we, tot onze grote vreugde, verbazend veel nieuwe gezichten mogen ontvangen. En dat doet ons uiteraard ontzettend deugd. Naast onze vaste groep van 17 onversaagde fans, die op zeer geregelde tijdstippen binnen springen, hebben we ook bezoek ontvangen van om en nabij de 26 individuele spelfanaten. We kunnen dus alleen maar vaststellen dat we de afgelopen jaren een stevige basis hebben gelegd waardoor we telkens een toffe bende mogen verwelkomen op onze clubavonden. Uiteraard is het onze betrachting om deze lijn rustig door te trekken naar 2017.

In tegenstelling tot vorig jaar heb ik geen echt lijstje bijgehouden van alle titels die we op tafel hebben gelegd, maar het voelde vooral aan als een zéér gevarieerd aanbod. En ook dat blijft ons streefdoel. Iedereen moet zijn gading vinden. Iedereen moet met een glimlach en een voldaan gevoel ons lokaaltje verlaten. Om maar een kleine bloemlezing te geven van de spellen die gespeeld zijn: klassiekers zoals Caylus, Puerto Rico, Ticket to Ride of Evo blijven het goed doen. Op de juiste momenten wordt steviger werk ook niet geschuwd zoals Die Macher, Trickerion, Scythe, Mombasa of Great Western Trail. Om een avond op gang te trekken of af te sluiten hebben we ook een beroep kunnen doen op titels zoals daar zijn: World Monuments, Blue Prints, Karuba of Multiuniversum. En dat is uiteraard nog maar het topje van de ijsberg.

Onze grootste organisatie van het jaar werd Boardgamefest. Een concept dat opnieuw zeer werd gesmaakt. Vanaf ‘s middags je favoriete of nieuwe titels spelen, met z’n allen aanschuiven aan ons ruim buffet en tussendoor prijzen mee grabbelen via onze -ondertussen- beruchte quiz of de aanwezigheidstombola. Anders dan de eerste keer hebben we ook een 7 Wonders Duel toernooi op poten gezet. Hoewel we er een geslaagde versie van gemaakt hebben, werden er toch enkele kanttekeningen opgeworpen die we zeker ter harte gaan nemen voor een volgende editie, want we kunnen nu al meegeven dat Boardgamefest 2017 zeker zal plaatsvinden!

Als persoonlijke noot heb ik spijt dat de website enkel met aankondigingen werd opgefleurd. Talrijke persoonlijke perikelen hebben mij echter de tijd ontnomen om extra reviews, verslagen of interviews in elkaar te knutselen. Hopelijk kan ik in het komende jaar het tij keren. Een tweede kleine domper was onze afwezigheid op International Tabletop Day. Gelukkig is dit evenement zodanig uit zijn voegen gegroeid dat je altijd wel ergens terecht kon om deze heuglijke dag te vieren. Om diezelfde reden wordt het natuurlijk ook moeilijker om in het oog te springen tussen het immense aanbod. Daarom zullen we op tijd en stond evalueren of we dit jaar de draad terug oppikken.

happy-new-year-3

 

VOORUIT KIJKEN

Ons doel blijft heel simpel. Voort borduren op onze succesvolle formule. Ontspannende en aangename spelavonden op poten zetten. Af en toe een spelnamiddag introduceren. Enkel met het doel om veel, heel veel en liefst ongelooflijk veel titels te ontdekken of te herontdekken. Ons lokaal blijft heel het jaar beschikbaar voor al die bordspelgeeks die hunkerend hun verslaving willen voeden. Suggesties, aanvragen of opmerkingen kunnen altijd geventileerd worden op de comments van deze website of op onze facebookgroep. We kunnen tenslotte alleen maar groeien dankzij jullie. De kruisbestuiving met onze vrienden van Forumclub Schelle zullen we zeker warm houden en hopelijk kunnen we dit vuur nog wat opstoken. De klassieke spellenbeurzen staan bij velen onder ons opnieuw met rood in de agenda’s aangekruist en we zullen proberen om naast het onvermijdelijke Spiel hier en daar nog een ander event onder de loep te nemen. Kortom we kijken reikhalzend uit naar wat het nieuwe jaar zal brengen op gebied van onze favoriete hobby.

Om dit verslagje af te ronden, wil ik nog een laatste maal IEDEREEN bedanken die in 2016 ons een hart onder de riem hebben gestoken. Sponsors, spelers en oprichters van harte bedankt voor jullie bijdragen, jullie fijne gezelschap en jullie doorzettingsvermogen! Laten we er gezamenlijk weer een speltastisch jaartje van maken!

En traditioneel wil ik eindigen met mijn persoonlijke TOP 3 van titels die ik het afgelopen jaar heb ontdekt. Laat gerust jouw lijstje ook achter in de comments:

1. Terraforming Mars

2. Great Western Trail

3. Mi Tierra

HAPPY NEW GAMING YEAR !

 

 

happy-new-year-2

 

One thought on “2016 … GAME OVER (ons jaarverslag)

  1. Leuk verslag! Jullie spelavonden met introductie van nieuwe spellen die zeer goed uitgelegd worden zijn momenten waar ik steeds naar uitkijk.

    Gelukkig nieuwjaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *